Klasse B

Med førerkort klasse B kan du kjøre personbil med en tillatt totalvekt på inntil 3500 kg. Opplæringen er individuelt tilpasset ditt nivå. Enkelte av emnene og målene i opplæringen er obligatorisk, som betyr at det er fastsatt og likt for alle. I opplæringsplanen er det læringsmål som skal oppnås, og her er det individuelle forskjeller på hvor mye tid man som elev behøver for å nå målene. Du må ha bevis fra Statens Vegvesen om at obligatorisk trafikalt grunnkurs er gjennomført for å kunne øvelseskjøre.

Du må også ha fylt 16 år for å starte. Du kan øvelseskjøre sammen med oss ved å ta kjøretimer. For å kunne ta oppkjøring må du gjennom følgende trinn:

Trinn 1: Trafikalt grunnkurs

Trinn 2: Grunnleggende kjøretøy – og kjørekompetanse

Trinn 3: Trafikal del

Trinn 4: Sikkerhetskurs på vei

Avbestilling: Avbestilling må skje innen kl. 12.00 siste virkedag.

Har du ikke tatt trafikalt grunnkurs?

Om du ønsker å starte opplæringen på klasse B hos oss på Haugaland Transportskole, skal vi bidra til at veien mot målet blir en positiv opplevelse. Vi tilpasser oss etter dine ønsker og behov. For noen er det viktig at opplæringsløpet blir mest mulig effektivt, mens for andre er det ønskelig å ta lappen over en lenger periode.

Uansett hvilket behov du måtte ha er vi opptatt av at du skal få mest mulig ut av hver enkelt kjøretime, slik at vi kan gjøre dette så kostnadseffektiv så mulig for deg. For oss er det viktig at du lærer mye i løpet av en kjøretime, og får konstruktive tilbakemeldinger som gjør deg bedre. Bruk gjerne din trafikklærer som rådgiver underveis i opplæringen.

Klasse B er føring av personbil med tillatt totalvekt inntil 3500 kg. Du må ha fylt 18 år for å få utstedt førerkort. Før du begynner å øvelseskjøre må du har fylt 16 år og mottatt bevis fra Statens Vegvesen at obligatorisk trafikalt grunnkurs. Når dette er på plass kan du begynne å øvelseskjøre både privat og i form av kjøretimer hos oss.

Når du skal ta lappen på bil kan du velge mellom 2 alternativer, førerkort med manuell gir eller førerkort med automatgir.

For å ta oppkjøring til klasse B må følgende trinn gjennomføres:

Trinn 1: Trafikalt grunnkurs

Trinn 2: Grunnleggende kjøretøy – og kjørekompetanse

Trinn 3: Trafikal del

Trinn 4: Sikkerhetskurs på vei

Hos Statens Vegvesen kan du lese hele læreplanen for klasse B, samt at du kan logge inn å se status over din opplæring. Lenke til din side.

Klasse B

Hos oss har du anledning til å ta førerkort klasse B med automatgir. Det er mer og mer vanlig med automatgir, og for mange er dette et viktig valg. Flere ønsker likevel mulighet for å kjøre bil med manuell gir, og førerkort med automatgir gir deg en begrensning at du ikke lovlig kan kjøre en bil med manuell gir. Hvis du velger å ta førerkortet med automatgir, og om du angrer senere må du ta ny praktisk prøve. Lurer du på hva du skal velge? Ta gjerne en prat med oss, så kan vi veilede deg til å ta riktig beslutning.

Øvelseskjøre hjemme?

Dersom du har anledning til å øvelseskjøre sammen med foreldre eller ledsager hjemme er dette sterkt anbefalt. På denne måten kan du få mer kjøreerfaring som bidrar positivt til kjøreopplæringen hos oss. I tillegg til dette kan det sikre at du trenger færre kjøretimer hos oss. Husk at den du øvelseskjører med må være over 25 år og må ha hatt førerkort sammenhengende i fem år. Om du ikke har anledning til å kjøre hjemme er det ingen utfordring for oss. Da er det vår oppgave sammen med deg som elev å sikre at hele kjøretimene og prosessen blir trygg og effektiv.

Kommende kurs

Vis alle

Ingen kommende kurs for øyeblikket.

Våre lærere på personbil

Aktuelt

Vis alle