Trafikalt grunnkurs (TG) hos Haugaland Transportskole

Før du setter deg bak rattet, enten privat eller på kjøretime hos oss, må du ha bevis for at trafikalt grunnkurs er gjennomført. Trafikalt grunnkurs er obligatorisk for alle under 25 år som skal ta førerkort for første gang. Du kan ta trafikalt grunnkurs etter at du har fylt 15 år.

Kommende kurs

Vis alle

 • Kontoret Ølen, Sjoargata 65, Ølen

  Førstehjelp (for de over 25 år)

  18. juni 2024 700 kr 2 ledige plasser Bestill
 • Kontoret Kopervik, Hovedgt.13, Kopervik

  Trafikalt grunnkurs m/førstehjelp, uten trafikant i mørke

  15. juli 2024 1800 kr 10 ledige plasser Bestill
 • Haugaland Transportskole AS, Kvitsøygt.1, Haugesund

  Trafikalt grunnkurs m/førstehjelp, uten trafikant i mørke

  15. juli 2024 1800 kr 9 ledige plasser Bestill
 • Kontoret Kopervik, Hovedgt.13, Kopervik

  Førstehjelp (for de over 25 år)

  18. juli 2024 700 kr 1 ledige plasser Bestill
 • Haugaland Transportskole AS, Kvitsøygt.1, Haugesund

  Førstehjelp (for de over 25 år)

  18. juli 2024 700 kr 2 ledige plasser Bestill
 • Kontoret Åkra, Vestre Karmøyv.327, Åkra

  Trafikalt grunnkurs m/førstehjelp, uten trafikant i mørke

  5. august 2024 1800 kr 1 ledige plasser Bestill
 • Kontoret Ølen, Sjoargata 65, Ølen

  Trafikalt grunnkurs m/førstehjelp, uten trafikant i mørke

  5. august 2024 1800 kr 14 ledige plasser Bestill
 • Kontoret Åkra, Vestre Karmøyv.327, Åkra

  Førstehjelp (for de over 25 år)

  8. august 2024 700 kr 1 ledige plasser Bestill

Trafikalt grunnkurs (TG)

På trafikalt grunnkurs skal du få grunnleggende forståelse av trafikk, vil det være et kurs som er preget av diskusjoner mellom deg, de andre deltakerne og trafikklærer. Opplæringen består av 17 timer fordelt på 5 kurskvelder, dette inkluderer førstehjelp og mørkekjøring (trafikant i mørket). For å få bevis for fullført kurs, er det krav om 100% oppmøte.

Trafikalt grunnkurs er trinn 1 i trafikkopplæringen. På kurset skal du lære mye om deg selv, og vi vektlegger risikoforståelse og konsekvenstenkning. Kurset består av samhandling, diskusjoner og problemløsninger. Kursene holdes vanligvis i våre lokaler i Haugesund, Ølen og Åkrehamn. Noen kurs holder vi likevel på forespørsel andre steder på Haugalandet, primært på ungdomsskoler eller videregående skoler. Trafikalt grunnkurs settes som regel opp på ettermiddagstid, og eventuelt skoleferier.

Emner vi er innom på trafikalt grunnkurs:

 • Trafikkopplæring
 • Trafikk og førerrollen
 • Mennesket i trafikken og samhandling
 • Trafikkopplæring, øvelses kjøring og kjøreerfaring
 • Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp
 • Tiltak ved trafikkulykke
 • Trafikant i mørket (mørkekjøring)

Er du over 25 år? Da kreves ikke trafikalt grunnkurs, men du må ta førstehjelp og delta på mørkekjøring. Trafikalt grunnkurs gjennomføres én gang, og beviset du får etter at du har gjennomført har ingen utløpsdato.

Kursets mål

Gjennom aktiviteter, diskusjoner, opplevelser, skal du bli mer bevisst på hva som menes med at enhver skal ferdes hensynsfullt, og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade, og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Du som elev skal få en grunnleggende forståelse for trafikken, og få perspektiv på det å ferdes i trafikken. Kurset er preget av oppgaveløsning og diskusjoner, og du vil lære mye av deg selv - mer enn trafikkreglene. Vi på Haugaland Transportskole skal bidra til at du som kursdeltaker skal bli en trygg, bevisst og ansvarlig bilfører. Vi skal bidra til at nullvisjonen på norske veier oppnås, og trafikalt grunnkurs er en viktig del av nettopp dette.

Kursbevis

Etter at du har gjennomført trafikalt grunnkurs får du utstedt et bevis fra Statens Vegvesen. Vi melder i fra til Statens Vegvesen om at du har gjennomført kurset. Beviset og gyldig legitimasjon med bilde må medbringes når du skal øvelseskjøre. Dette gjelder både kjøretimer på trafikkskolen og når du skal øvelseskjøre privat. Nå er det bare å sette i gang, og vi bidrar gjerne med å oppfylle drømmen med å få førerkortet - enten det gjelder moped, mopedbil, lett MC, traktor eller klasse B

Bestilling

For å få plass på trafikalt grunnkurs, trafikant i mørket eller førstehjelp (for deg over 25 år) kan du booke plass her på nettsiden, eller ta kontakt med oss.

Avbestilling av trafikalt kurs skal skje skriftlig senest 5 virkedager før kursstart til post@haugaland-as.no eller som svar på påminnelses SMS. Ved for sen avmelding belastes kursdeltakeren/fakturamottaker hele kursprisen.

Våre lærere på trafikalt grunnkurs